ICT

Systeemeisen laptop

Idealiter Windows 10/11 uitgerust met een i3 of i5 ìntel processor, minimaal 14″ schermgrootte en 8 GB werkgeheugen.

Apple macOS is ook prima (beschikt in een standaard configuratie meestal over voldoende specificaties).

Chromebook mag ook, maar deze hebben veelal lagere specs.

Touchscreens (tablets) bevelen we niet aan vanwege de vaak beperkte schermgrootte.

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen dan kunt u een mail sturen naar ict@deapollo.nl.

Office 365

Elke leerling van ZAAM heeft de mogelijkheid om thuis en op school in Office 365 te werken. Leerlingen kunnen gebruik maken van de diverse applicaties, zoals Outlook voor hun e-mail, maar ook Word, PowerPoint en Excel. De leerlingen gaan aan de slag in hun online omgeving die vanuit de school en elke andere plek met internet bereikbaar is. Om in deze omgeving te komen moeten leerlingen inloggen op mijn.zaam.nl of mijn.deapollo.nl. Dit kunnen leerlingen doen met hun gebruikersnaam (leerlingnummer@zaam.nl). Hun e-mailadres is dan, let wel, leerlingnummer@leerling.deapollo.nl.

Let op! Deze gegevens ontvangen leerlingen bij de start van het nieuwe schooljaar, pas wanneer de leerlingen dit hebben ontvangen kunnen zij gebruik maken van hun Office 365 pakket.

Eenmaal in de omgeving kan iedere leerling van ZAAM naast het gebruik van de Office online applicaties de Office 365 applicaties downloaden en installeren voor nog meer functionaliteit. Dit kan per leerling op vijf apparaten geïnstalleerd worden en is gratis.