Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Lees aub onderstaande informatie. Wilt u direct aanmelden? Klik dan HIER

 

Aanmeldingen voor schooljaar 2023-2024 

Ieder jaar is het weer een spannend moment als het na de basisschool bijna tijd is voor de overstap naar de middelbare school. De leerlingen van groep 8 zijn dan druk bezig met het ori├źnteren op een passende school. Ieder jaar is er ook veel interesse in De Apollo en daarom organiseren wij jaarlijks een aantal momenten waarop leerlingen en ouders met ons kennis kunnen maken.

De  powerpointpresentatie van de ouderinformatieavond van 15 november jl. treft u HIER


Offici├źle aanmelding voor 8e┬ágroepers┬á

De Apollo volgt het tijdpad van ELK. Voor meer informatie over ELK verwijzen wij u graag naar www.elkadam.info. De basisschool verstrekt in de maand januari het Aanmeldformulier VO (uit ELK-Amsterdam of een vergelijkbaar systeem voor basisscholen buiten Amsterdam) van het betreffende schooljaar aan de ouders. Voor een offici├źle aanmelding dienen ouders dit formulier aan te leveren bij De Apollo.

De aanmeldperiode loopt dit schooljaar van 6 februari 2023 t/m 17 februari 2023. 
Voor het aanmelden werken wij samen met Leerlinq. Om direct uw kind aan te melden klikt u HIER waarna u na registratie de aanmelding kunt voltooien.
In geval aanmelden niet lukt, kunt u contact opnemen met het secretariaat via aanmeldingen@deapollo.nl. 


Intakegesprek 

Na de aanmelding en wanneer het dossier compleet is, worden de ouder(s)/verzorgers(s) en de leerling uitgenodigd voor een intakegesprek. Op basis van het dossieronderzoek en intakegesprek besluit de intakecommissie of een leerling plaatsbaar is. Het plaatsingsbesluit valt uiterlijk op 6 maart 2023. 


Zij-instroom 

Geïnteresseerd in De Apollo? Wij organiseren speciaal voor zij-instromers, hun ouder(s)/verzorger(s) en andere geïnteresseerden een informatiemiddag.
Die middag geven wij de nodige informatie over school, ons onderwijs en de ondersteuning die wij kunnen bieden. Het is niet nodig om vooraf aan te melden!
De presentatie van 14 juni 2023 treft u HIER aan.


Aanmeldprocedure zij-instroom

Voor het aanmelden werken wij samen met Leerlinq. Om direct uw kind aan te melden klikt u HIER waarna u na registratie de aanmelding kunt voltooien.

 

Tijdens het aanmelden met Leerlinq hebben wij de volgende documenten nodig:

  • Schoolwisselaarsformulier
  • Ontwikkelings-Perspectief-Plan (OPP)
  • Didactische testen
  • OKI-DOC
  • Actueel cijferoverzicht
  • Actueel aanwezigheidsoverzicht
  • Intelligentiegegevens
  • Eventuele andere relevante documenten; dyslexieverklaringen, diagnoseverklaringen, LWOO-aanwijzingen ed.
  • Indien aanwezig; hulpverleningsverslagen

Deze documenten moeten opgevraagd worden bij de huidige school. Zodra het dossier compleet is en wij plaatsingsmogelijkheden zien, nodigen wij u en uw kind uit voor een intakegesprek. U kunt de documenten tijdens de aanmelding in Leerlinq uploaden.

In geval aanmelden niet lukt, kunt u contact opnemen met het secretariaat via aanmeldingen@deapollo.nl.